top of page

Αμαζονίτης

K(AlSi3O8) – γαλαζοπράσινη ποικιλία του ορυκτού Μικροκλινής. Περιέχει κάλιο, αλουμίνιο και πυρίτιο, ενώ το χρώμα προκύπτει από εγκλείσματα Μολύβδου (Pb). Συναντάται συχνά με προσμείξεις καθαρού Χαλαζία ή Καπνία

Τσάκρα:

Ειδικό Βάρος:

Ένταση:

Σκληρότητα:

Κρυσταλλικό Σύστημα:

Κρυσταλλικό Νερό:

4

2.57

Μέτριος

6.5

Τρικλινές

Άμεση Μέθοδος

Αμαζονίτης

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Η ενέργειά του βοηθά να βρούμε τις ισορροπίες μας μετά από τραυματικές εμπειρίες και έντονα συναισθηματικά ξεκαθαρίσματα. Τοποθετημένος στην καρδιά, αποφορτίζει την έντονη θλίψη. Φέρνει χαρά & γέλιο. Μας διδάσκει να ρέουμε μαζί με τα γεγονότα της ζωής, αντί να πηγαίνουμε κόντρα σε αυτά. Βοηθά να ξεπεράσουμε τους φόβους, να σβήσουμε τη «φωτιά που καίει μέσα μας». Ενισχύει τη θετική επικοινωνία και καθαρίζει πεποιθήσεις που εμποδίζουν την εξέλιξή μας.


ΦΥΣΙΚΟ ΣΩΜΑ

Χαλαρώνει τους μυς και βοηθά στα εγκαύματα.

  • ΠΟΝΟΛΑΙΜΟΣ: βοηθά στην αντιμετώπιση του πόνου του λαιμού και της βραχνάδας, που οφείλονται σε ένταση των γνάθων ή σε καταπόνηση της φωνής ή όταν έχουμε κόμπο στο λαιμό, διότι δεν είμαστε σε θέση να εκφράσουμε τη θλίψη, τον πόνο, τα συναισθήματα δυστυχίας, που νιώθουμε, για να ξαλαφρώσουμε από το βάρος.

  • ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ:  Εξισορροπεί το ορμονικό σύστημα, ανακουφίζει από τις εξάψεις, την ξηροδερμία και τη θλίψη. Βελτιώνει τη μνήμη, την έλλειψη συγκέντρωσης, ειδικά όταν προκαλείται από εσωτερική αναταραχή και την «επιλεκτική μνήμη».

  • ΔΙΣΚΟΠΑΘΕΙΑ – ΔΙΣΚΟΚΗΛΗ: ανακουφίζει από την ακαμψία. Έτσι βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας των δίσκων και στην απορρόφηση των υγρών. Καταπραΰνει τους πόνους που παρουσιάζονται αιφνίδια.

  • ΉΠΑΡ (ΣΥΚΩΤΙ): Βοηθά στη δυσλειτουργία του μεταβολισμού από το ήπαρ, όταν δηλαδή συγκεκριμένες ουσίες δεν μπορούν να παραχθούν, ούτε να διασπαστούν. Κυρίως, όμως, ο κρύσταλλος αυτός εφαρμόζεται όταν η ηπατική αποτελεσματικότητα μειώνεται ξαφνικά χωρίς προφανή αιτία ή γίνεται ακανόνιστη (ένα πιθανό σημάδι μπορεί να είναι η μείωση της απόδοσής του νωρίς το απόγευμα)

  • ΔΕΡΜΑ – ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ: Μειώνει δραστικά το αίσθημα του καψίματος στο δέρμα, προλαμβάνει τη φλεγμονή και βοηθά στην αναγέννηση των κυττάρων. Ιδανικός για τα αρχικά στάδια του εγκαύματος 

Σχετικά προϊόνταΑποποίηση ευθυνών: Παρόλο που οι κρύσταλλοι έχουν χρησιμοποιηθεί από τα αρχαία χρόνια για να θεραπεύσουν ιατρικές και συναισθηματικές ασθένειες, οι πληροφορίες σε αυτό το site δεν πρέπει να ληφθούν ως ιατρικές συμβουλές. Επιπλέον, θα πρέπει πάντα να ακολουθείτε τις συμβουλές των επαγγελματιών υγείας, σύμφωνα με τις διαγνώσεις τους. Η κρυσταλλοθεραπεία πρέπει να ασκείται ως συμπληρωματική θεραπεία και μόνο.

bottom of page