top of page

Καφεΐνη SOS


Τους τελευταίους τρεις μήνες έχω κόψει τελείως την καφεΐνη. Αυτό περιλαμβάνει καφέ, τσάι και CocaCola. Στο διάστημα αυτό προσπάθησα να πιω καφέ 3 φορές. Το κενό που μεσολάβησε μεταξύ αυτών των προσπαθειών ήταν περίπου 2 εβδομάδες, την κάθε φορά.

Όσο και να ακούγεται απίστευτο, και τις 3 φορές, παρατήρησα τα ίδια συμπτώματα. Ο καφές μου προκάλεσε:

  • Αυξημένα επίπεδα άγχους

  • Έλλειψη συγκέντρωσης

  • Έλλειψη της σταθερότητας και της ακρίβειας στις κινήσεις των χεριών μου

  • Διαταραχή στον ύπνο (δεν κοιμόμουν βαθιά, με αποτέλεσμα να ξυπνάω το πρωί και να νιώθω ακόμα άγχος και κούραση)

Ψάχνοντας λίγο στο ίντερνετ διαπίστωσα ότι αυτά είναι κλασικά συμπτώματα της καφεΐνης. Ακόμα, διάβασα ότι ο τρόπος που ενεργεί η καφεΐνη στον εγκέφαλο είναι ότι πηγαίνει στο κέντρο του εγκεφάλου που δίνεται η εντολή ότι κουράστηκα, και απενεργοποιεί το σήμα αυτό. Οπότε εγώ νομίζω ότι είμαι ξεκούραστη και συνεχίζω να εργάζομαι σε γρήγορους ρυθμούς, αλλά το σώμα μου είναι κουρασμένο. Το αποτέλεσμα, αν αυτό συμβαίνει καθημερινά, μπορεί να είναι υπερκόπωση στη χειρότερη περίπτωση, ασθένεια στην καλύτερη (γιατί κάποια στιγμή οργανισμός θα κάνει break down και θα σε ρίξει στο κρεβάτι, για να ξεκουραστείς).

Αν έχεις οποιοδήποτε ή όλα τα παραπάνω συμπτώματα, αγαπάς τον εαυτό σου και σέβεσαι τα όριά του, κόψε την καφεΐνη για κάποιες μέρες, τουλάχιστον. Μπορεί να νιώθεις συνέχεια νυσταγμένος, αλλά θα συνήθισεις να λειτουργείς με αυτόν τον τρόπο. Δοκίμασε το πρωί, να τρως φρούτα σε συνδυασμό με πρωτεΐνη (γάλα, γιαούρτι) και καλά λιπαρά (ταχίνι, ξηρούς καρπούς), ή συνδύασέ τα σε κάποιο smoothie. Θα σου δώσει απίστευτη ενέργεια και θα βοηθήσει στην αποτοξίνωση του οργανισμού.

Ξέρω… είναι δύσκολο αλλά αξίζει τον κόπο.

Αν δυσκολεύεσαι πολύ, δοκίμασε να πίνεις ντεκαφεϊνέ, που έχει απίστευτα λιγότερη ποσότητα καφεΐνης, ή περιόρισε τη δόση σε έναν πρωινό καφέ μόνο.

Το Ρέικι μπορεί να σε βοηθήσει στην διαδικασία αυτή.

Κλείσε ένα ραντεβού για συνεδρία, ή επικοινώνησε μαζί μου για να μάθεις περισσότερα για την τεχνική "Θεραπεία κακών συνηθειών".

8 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page